روز شنبه(۴ اسفند ماه) سه شهرستان در استان سیستان و بلوچستان آلوده ترین نقاط کشور شدند.
به گزارش همشهری آنلاین، در استان سیستان و بلوچستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل به عدد ۱۸۶ رسید تا در وضعیت قرمز(ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های مرکز خدمات سلامت شهید دستغیب (۱۷۹) و شبکه بهداشت و درمان شهرستان زهک (۱۷۶) چنین وضعیتی داشت. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده های معیار به شمار می رود، می تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسههای مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیتهای کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش سوزی جنگل ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفانهای گردوغبار، افزایش می یابد.
PM۲.۵
در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه جیرفت بر روی عدد ۱۴۴ قرار گرفت. در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های هندیجان (۱۲۳)، لیکک (۱۱۶)، بهبهان (۱۱۲) و ایستگاه سوسنگرد (۱۰۲) به این ترتیب بود. همچنین در استان خراسان رضوی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قوچان به عدد ۱۲۶ و در ایستگاه کلات به عدد ۱۰۷ رسید. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۲.۵ (ذرات معلق) بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که میتوانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوختهای فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده میشوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاهها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه گیری می شود.
NO۲
در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه رفسنجان به عدد ۱۰۸ رسید. همچنین در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه اسلامشهر بر روی عدد ۱۰۵ قرار گرفت. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها NO۲ بود. قرار گرفتن کوتاه مدت و طولانی مدت در معرض NO ۲ با افزایش خطر مشکلات تنفسی مرتبط است. افراد مبتلا به آسم، کودکان خردسال و بزرگسالان مسن تر نسبت به اثرات آن حساسیت بیشتری دارند.
SO۲
در استان بوشهر بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس – بیدخون به عدد ۱۰۸ و در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس – پارس ۲ به عدد ۱۰۷ رسید. نوع آلاینده در این ایستگاه ها SO۲ بود. گوگرد دیاکسید (SO۲)، گازی سمی است که عوارضی از جمله خسخس سینه، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، کاهش توانایی عملکرد ریه و بروز علائم تنفسی، افزایش مشکلات بیماران مبتلا به آسم، افزایش تحریک و التهاب در غشای مخاطی مانند چشم ها، بینی، گلو و ریه را به دنبال دارد.
کد خبر 927336 منبع: روزنامه همشهری
-
آلودگی هوا در سیستان و بلوچستان به اوج رسید
-
خجالت نمیکشید اینگونه با ماتزاری قرارداد بستهاید؟ | ترکمنچای از این قرارداد عزتمندانهتر بود
-
۶ ملاک حذف یارانه نقدی اعلام شد
-
آژانس انرژی اتمی تمرکزش را بر روی فعالیتهای اسرائیل بگذارد
-
حرف قشنگی نیست اما استقلال هیچ شانسی ندارد | حسینی فقط گلر استقلال نبود
-
تصمیم عجیب کارتال در پرسپولیس؛ اگر برعکس بود بهتر نبود؟
-
این قاتل خونسرد را شناسایی کنید + تصاویر دوربین مداربسته از صحنه جنایت
-
ترامپ: آمریکا غزه را تصاحب خواهد کرد | حماسی در کار نخواهد بود | حضور زلنسکی در جلسات آنقدرها هم مهم نیست
-
این قاتل خونسرد را شناسایی کنید + تصاویر دوربین مداربسته از صحنه جنایت
-
حرف قشنگی نیست اما استقلال هیچ شانسی ندارد | حسینی فقط گلر استقلال نبود
-
خجالت نمیکشید اینگونه با ماتزاری قرارداد بستهاید؟ | ترکمنچای از این قرارداد عزتمندانهتر بود
-
تصمیم عجیب کارتال در پرسپولیس؛ اگر برعکس بود بهتر نبود؟
-
لحظهای که اکبر عبدی وسط برنامه تلویزیونی نوه اش را میبیند | ویدئو
-
لحظه تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعت و روزی است؟ + عکس تقویم فروردین ۱۴۰۴
-
داور دربی تهران؛ کسی که استقلال با قضاوتش برنده نشده است
-
اگر لازم باشد ایران سیاستش در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تغییر میدهد
-
هیچکس رضا پهلوی را به عنوان رهبر براندازان به رسمیت نمی شناسد | اعتراف اپوزیسیون: خارجیها هم ما را جدی نمیگیرند!
-
پرسپولیسی محبوب در حسرت بازگشت؛ درویش، همه را شوکه کرد