خوردن یک تا ۲ حبه سیر در روز میتواند فواید سلامتی از جمله بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، کاهش التهابات و حتی کاهش ریسک برخی از بیماریها مانند بیماری قلبی و عروقی داشته باشد، اما مصرف بیش از ۲ حبه سیر میتواند باعث بوی بد دهان، سوزش سر دل، مشکلات معده و سایر عوارض جانبی ناخوشایند شود.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: برای بسیاری از سرآشپزهای خانگی، سیر به دلیل طعم و عطر تندش، ادویه مورد علاقه برای پختن مرغ و گوشت است. سیر به ویژه در خورشها، انواع سسها، پیتزاها و اسپاگتیها و پاستا استفاده میشود و طعم این غذاها را به طرز شگفت آوری ارتقا میدهد.
به گزارش هلت لابن، این گیاه تند و خوشمزه به دلیل خواص دارویی آن با چندین فواید سلامتی مرتبط است. با این حال، علیرغم تطبیق پذیری و مزایای سلامتی آن، برخی از دوستداران سیر ممکن است تعجب کنند که مصرف بیش از حد آن میتواند عوارضی در پی داشته باشد.
در این مطلب سعی شده به این پرسش پاسخ داده شود که آیا میتوان بیش از ۲ حبه سیر در روز مصرف کرد یا استفاده بیشتر از آن میتواند برای سلامتی مضر و خطرناک باشد.
افزایش خطر خونریزی
یکی از جدی ترین عوارض مصرف زیاد سیر افزایش خطر خونریزی به خصوص برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند یا تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند، است. این عارضه به این دلیل رخ میدهد که سیر دارای خواص ضد ترومبوتیک است، به این معنی که ممکن است از تشکیل لختههای خون جلوگیری کند. اگرچه خونریزی ناشی از سیر غیرمعمول است، در یک گزارش به شرح موردی پرداخته شده که در آن فردی پس از خوردن منظم ۱۲ گرم سیر( تقریبا ۴ حبه) در روز قبل از جراحی، افزایش خونریزی را تجربه کرده است.
در یک مطالعه موردی نیز، فردی پس از جراحی تغییر رنگ و کبودی بیش از حد را تجربه کرد. علت احتمالی، یک مکمل غذایی بود که فرد مصرف میکرد، حاوی روغن ماهی و ۱۰ میلیگرم کنسانتره سیر بود، که هر دو بر تشکیل لخته خون تأثیر میگذارند. بنابراین، مهم است که قبل از استفاده از مکملهای سیر با پزشک خود صحبت کنید. اگر دارو مصرف می کنید یا قصد انجام عمل جراحی را دارید، قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی خود باید با یک متخصص مشورت کنید.
بوی بد دهان
سیر حاوی انواع مختلفی از ترکیبات گوگردی است که اغلب به فواید سلامتی فراوان آن نسبت داده می شود. با این حال، این ترکیبات ممکن است باعث بوی بد دهان شوند، به خصوص زمانی که به مقدار زیاد خورده شوند. این امر به ویژه در مورد سیر خام صادق است، زیرا در پخت و پز، محتوای این ترکیبات مفید گوگردی کاهش مییابد.
مسائل گوارشی
سیر مانند پیاز، تره فرنگی و مارچوبه سرشار از فروکتان است، نوعی کربوهیدرات که ممکن است در برخی افراد باعث نفخ، گاز و درد معده شود. در واقع، وقتی کسانی که دچار عدم تحمل فروکتان هستند، غذای با فروکتان بالا میخورند، غذا به طور کامل در روده کوچک جذب نمیشود. در عوض، دست نخورده به روده بزرگ میرود و در روده شما تخمیر میشود، فرآیندی که ممکن است به مشکلات گوارشی کمک کند. اما افرادی که از رژیم غذایی «فودمپ»( FODMAP) سبک پیروی میکنند اغلب تشویق میشوند که مصرف سیر خود را محدود کنند. رژیم غذایی فودمپ شامل حذف انواع خاصی از کربوهیدرات ها است که قابل تخمیر هستند و هضم آنها برای مردم سخت است. این اصطلاح به عنوان یک رژیم غذایی جهت شناسایی و کم کردن محرکهای غذایی در افرادی که دارای اختلالات عملکردی دستگاه گوارش مانند سندروم روده تحریک پذیر هستند، به کار میرود.
سوزش سردل
اگر به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) مبتلا هستید، ممکن است بخواهید میزان مصرف سیر خود را کاهش دهید. ریفلاکس معده یک بیماری شایع است که زمانی رخ میدهد که اسید معده به مری شما برمیگردد و باعث علائمی مانند سوزش سر دل و حالت تهوع میشود. سیر ممکن است عملکرد اسفنکتر تحتانی مری (LES) را کاهش دهد، که توانایی ماهیچههای انتهای مری شما برای بسته شدن و جلوگیری از ورود اسید را کم میکند. به نوبه خود، این ممکن است باعث ریفلاکس اسید شود. با این حال، برخی غذاها بر افراد مبتلا به ریفلاکس معده تاثیر متفاوتی دارند. اگر متوجه شدید که خوردن سیر زیاد علائمی ایجاد نمیکند، احتمالا نیازی به محدود کردن مصرف آن نخواهید داشت.
چقدر باید خورد؟
اگرچه هیچ توصیه رسمی برای میزان مصرف سیر وجود ندارد، مطالعات نشان می دهد که خوردن ۱ تا ۲ حبه (۳ تا ۶ گرم) در روز ممکن است فواید سلامتی داشته باشد.
اگر بعد از خوردن بیش از این مقدار، متوجه عوارض جانبی شدید، مصرف خود را کاهش دهید. پختن سیر قبل از خوردن ممکن است به جلوگیری از عوارض جانبی مانند بوی بد، مشکلات گوارشی و ریفلاکس اسید معده نیز کمک کند. اگر بیماری زمینهای دارید یا دارو مصرف میکنید، بهتر است قبل از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی یا استفاده از مکملهای گیاهی با پزشک خود صحبت کنید.
بیشتر بخوانید:
- فواید شگفت انگیز خوردن سیر با معده خالی
- ۱۰ غذا برای حفظ سلامت روده بعد از ۵۰ سالگی
کد خبر 890706 منبع: همشهری آنلاین
-
کباب برگ سنتی و اصیل ایرانی را خودتان به روش رستورانهای اصیل درست کنید + ترفندها
-
بهترین رنگ انگور برای سلامتی بشناسید ؛ تفاوتهای انگورهای سبز و قرمز | کدام انگور بهتر است؟
-
چطور کیک هویج کاراملی درست کنیم؟
-
این نوشیدنی طبیعی و مقوی قاتل سرماخوردگی است
-
طرز تهیه پرده پلو؛ یک غذای مجلسی ترکیه ای به روش سنتی
-
عوارض مصرف بیش از حد سیر که نمیدانستید
-
مصرف بیش از حد پنیر با سلامتیتان چه میکند؟
-
ملت شریف ایران؛ به خاطر افتادن حجاب بازیکنمان عذرخواهی میکنیم | این اتفاق از اختیارش خارج بود
-
التماس حمید فرخ نژاد برای کار کردن | من از کشور بیرون آمدم اما من را به کار نمیگیرید + فیلم
-
«تاد» را با افسران امریکاییاش میزنیم | هشدار بی سابقه ایران به آمریکا | جنگ نمیخواهیم ولی …
-
اتمام حجت سردار رادان با اتباع غیرمجاز
-
۴ دلیل اصلی پاسخ ندادن اسرائیل به حمله ایران | روایت الجریده از یک منبع بلندپایه
-
با این همه اختیار، خودتان هم تشریف نیاورید کمیته انضباطی
-
معادل فارسی کلمه «ترند» ساخته شد
-
سید هاشم صفیالدین نجات پیدا کرد؟ | اظهارات مهم یک متخصص امور امنیتی
-
التماس حمید فرخ نژاد برای کار کردن | من از کشور بیرون آمدم اما من را به کار نمیگیرید + فیلم
-
اتمام حجت سردار رادان با اتباع غیرمجاز
-
پسر مجید را در قصههای مجید بببنید | لحظهای که میخواهد دیالوگ معروف پدرش را تکرار کند
-
تمام بازیهای تراکتور که بیرانوند بازی کرده ۳ بر صفر میشود؟ + فیلم
-
حمله تند به سیدحسن خمینی و تهدید به افشاگری | ماجرای جلسه حسن خمینی با اتباع افغانستانی چه بود؟
-
ماجرای بازگشت استراماچونی به استقلال
-
معادل فارسی کلمه «ترند» ساخته شد
-
عصبانیت خبرنگار صهیونیست از حملات مرگبار حزبالله لبنان | ببینید
-
مبینا نعمت زاده: عمل زیبایی نکردم اما خوشتیپ بودن برایم مهم است | پرسپولیسی هستم ولی جشن پرسپولیسیها نرفتم چون… | عروسک خیلی دوست دارم!
-
خوراکیهای جوان کننده پوست را بشناسید
-
خواص جادویی گیاهان و ادویههایی که هر روز مصرف میکنیم
-
فهرست کامل مواد غذایی و میوههایی که نفخ ندارند
-
مصرف این ۹ ماده غذایی سلامت روده را تضمین میکند