یک بررسی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که جایگزینی کره با روغن های گیاهی خطر مرگ زودرس را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران آمریکایی داده‌های رژیم غذایی و سلامت بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفری را که بیش از ۳۰ سال دنبال شده بودند، بررسی کردند و دریافتند که مصرف بیشتر روغن‌های گیاهی – به ویژه سویا، کانولا و روغن زیتون – با مرگ‌ومیر کمتر ناشی از سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است، در حالی که مصرف کره با افزایش خطر مرگ و میر کلی و سرطان مرتبط است. یافته‌های این بررسی در ژورنال JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

کره غنی از اسیدهای چرب اشباع‌شده است، در حالی که روغن‌های گیاهی دارای اسیدهای چرب غیراشباع بیشتری هستند. بررسی‌های بسیاری در مورد اسیدهای چرب رژیم غذایی انجام شده است، اما بررسی‌های کمتری بر روی منابع غذایی اولیه آنها از جمله کره و روغن گیاهی متمرکز شده‌اند.

پژوهشگران داده‌های رژیم غذایی ۲۲۱۰۵۴ شرکت‌کننده در چند بررسی سلامت متخصصان بهداشتی را تجزیه و تحلیل کردند. شرکت کنندگان در این بررسی هر چهار سال یک بار به سوالاتی در مورد اینکه چند وقت یکبار انواع خاصی از غذا را می‌خورند، پاسخ می‌دادند. پژوهشگران داده‌ها برای تخمین مصرف شرکت‌کنندگان از کره و روغن‌های گیاهی، از جمله کره و مخلوط مارگارین، کره پخشینه اضافه‌شده به غذا و نان، و کره مورد استفاده در پخت و سرخ کردن استفاده کردند. مصرف روغن‌های گیاهی بر اساس استفاده گزارش‌شده در سرخ کردن، پختن و سس سالاد برآورد شد.

پژوهشگران همچنین شرکت کنندگانی را که فوت کرده بودند و علت‌های مرگ آنها را شناسایی کردند. محققان با استفاده از آمار برای مقایسه میزان مرگ‌ومیر در میزان‌های متفاوت رژیم غذایی دریافتند شرکت‌کنندگانی که بیشتر کره مصرف می‌کنند، ۱۵ درصد بیشتر از افرادی که کمترین مصرف کره را مصرف می‌کنند، در معرض خطر مرگ قرار دارند. در مقابل، افرادی که بیشترین روغن‌های گیاهی را مصرف می‌کردند، ۱۶ درصد کمتر از افرادی که کمترین مصرف را مصرف می‌کردند، در معرض خطر مرگ بودند.

این پژوهشگران با توجه به این یافته‌ها می‌گویند ممکن است یک جایگزینی ساده در رژیم غذایی- جایگزینی کره با روغن سویا و روغن زیتون – مزایای سلامتی درازمدتی داشته باشد و به این ترتیب از دیدگاه بهداشت عمومی شمار بسیاری از مرگ‌های ناشی از سرطان و سایر بیماری‌های مزمن قابل‌پیشگیری هستند.

این پژوهشگران همچنین یک تجزیه‌وتحلیل درباره یک چگونگی تاثیر یک مدل‌سازی بر اساس جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی انجام دادند. آنها دریافتند که جایگزین کردن ۱۰ گرم کره در روز (کمتر از یک قاشق غذاخوری) با روغن‌های گیاهی با همین مقدار کالری می‌تواند مرگ‌ومیر ناشی از سرطان و مرگ و میر کلی را تا ۱۷ درصد کاهش دهد.

به گفته این پژوهشگران، یکی از محدودیت‌های این مطالعه این است که افراد مورد بررسی عمدتاً متخصصان بهداشتی بودند و بنابراین ممکن است نماینده جمعیت عمومی نباشند. این پژوهشگران می‌گویند در آینده می‌خواهند سازوکارهای زیست‌شناختی عامل تاثیربخشی این تغییر رژیم غذایی را شناسایی کنند.

منبع: Harvard Gazette

کد خبر 932084 منبع: همشهری آنلاین

  • چرا باید کره را روغن‌های گیاهی جایگزین کنیم

  • برخورد نیروی انتظامی با تحصن شبانه‌روزی حامیان قانون عفاف و حجاب مقابل مجلس

  • واکنش فرمانداری تهران به فراخوان تجمع امروز در مقابل مجلس

  • پزشکیان به منزل علی نصیریان رفت

  • الجولانی با هیاتی از جامعه شیعیان سوریه دیدار کرد + تصاویر

  • خشن‌ترین و گسترده ترین حملات آمریکا به یمن دیشب اتفاق افتاد

  • اعلام آمادگی ایران برای کمک به زلزله زدگان میانمار و تایلند

  • مقلم بلندپایه سپاه: هیچ‌کس نمی‌تواند به ما ضربه بزند و فرار کند | حتی اگر مجبور شویم آن‌ها را در خلیج مکزیک تعقیب کنیم

  • برخورد نیروی انتظامی با تحصن شبانه‌روزی حامیان قانون عفاف و حجاب مقابل مجلس

  • آغاز بارش های جدید از فردا | بارش های شدید در این مناطق

  • ساخت یک باند فرود ناشناخته هواپیماهای نظامی در نزدیکی یمن توسط آمریکا | انتقال چهار فروند بمب‌افکن «بی۲» به پایگاه دیگو گارسیا

  • آغاز بارش‌های گسترده از چهارشنبه در کشور

  • دوشنبه عید سعید فطر است

  • خشن‌ترین و گسترده ترین حملات آمریکا به یمن دیشب اتفاق افتاد

  • گاف امنیتی دیگری از وزیر دفاع ترامپ

  • جزئیات پاسخ تهران به ترامپ | جواب تهران مفصل و با زبانی متناسب با ادبیات ترامپ است

  • واکنش فرمانداری تهران به فراخوان تجمع امروز در مقابل مجلس

  • تصاویر فراجا از نحوه جمع‌آوری متحصنین حجاب در مقابل مجلس

  • روغن کانولا و پیشگیری از بیماری‌ها

  • به این دلیل مهم بستنی و شکلات زیاد نخورید

  • این ماده غذایی ساده عمر را زیاد می‌کند

دیدگاهتان را بنویسید